fredag 28 november 2008

Det börjar dofta jul...




Vi börjar ana jullukten hos oss också, det är väl hyasinterna?! Eller pepparkakorna? Trots att bloggen skulle kunna heta: Resan mot ett vitt lantligt hem, så älskar jag rödrutigt till jul. De rödrutiga gardinerna i köket är ett måste för julstämningen.


Förra helgens inköp, flaska med hängare, (från Tomtebodan), jag visste inte riktigt vad jag skulle ha i den, men den såg ju otroligt praktisk ut. Prinsessan hade dock en förträfflig ide´, att fylla den med Marianne... Det är ju bara det att nu behöver jag en till. Jag vill ha en till polkagrisarna också! Allt som syns, kommer förövrigt från samma butik.
Ha en bra fredagkväll! Prinsessan ch jag

torsdag 27 november 2008

Bloggens namn



Prinsessan och jag. Efter mycket funderingar (kärt besvär dock) blev det så. Prinsessan är min enda dotter. Hon är 19år. Duktig på det mesta. En stjärna på att baka snyggt och gott. Hon är naturligtvis ett Leilafän. Vi båda älskar romantiska kläder typ prinsessklänningar, men det kan man väl inte ha till vardags? Men väl spetsar,volanger och vackra blanka band. Till haloowenpartyt ville vi inte ha hemska dräkter, bara svanboa, tiaror och fina kjolar! Därför Prinsessan och jag.



Bloggen skulle lika gärna kunna heta : Vi flytt int´, eller: hur man pressar in 7 pers i ett radhus, och vill ha det ordnat och trevligt utan att det ser ut som på ett dagis med alla uppmärkta krokar och lådor. Idag visar jag hur vi löst det i badrummet för att trivas trots mycket handdukar och tvättkorgar. Alla har diskret uppmärkt krok, dessutom har prinsessan broderat namnen på våra handukar, med symaskin naturligtvis! Att alla har samma färg på handdukkarna gör att det inte blir så oroligt. Vi har lite olika färgvariationer.



Vi har många tvättkorgar, då "storbarna" får tvätta sina kläder själv. Samma tanke här, många lika tvättkorgar, uppmärkta för ordning och reda. Jag ska visa en annan gång hur jag gör märkninglapparna.




Ha det bra idag! Prinsessan och jag

onsdag 26 november 2008

Det var en gång...




Allt började för ett år sedan när handplockat introducerade mig till bloggarnas värld. Efter ett års läsning är det dax att skapa vår egen blogg, med hopp om att kunna bjuda andra av vår inspiration. Allt började när jag var kund på tomtebodan och köpte denna hylla...
Välkommen till vår blogg! Prinsessan och jag